Hyödyllisiä vinkkejä

Jääkiekon MM-kisat. Sveitsin hieno putki jatkuu. Helvetiläiset ilman tappiota

134views

Viimeiselle kierrokselle asti olympiapronssimitalistien, slovakialaisten, kohtalo oli vaarassa. He olivat B-ryhmässä ennennäkemättömällä viidennellä sijalla, kolme pistettä Tanskan takana. Vain voitto, vieläpä varsinaisella peliajalla suorassa kohtaamisessa tanskalaisia vastaan, olisi antanut heille mahdollisuuden nousuun. Se onnistui kuitenkin laulavalla tavalla: Slovakia voitti 7:1.

Helsingissä kamppailevan A-lohkon johtaja Sveitsi piti puhtaat paperit loppuun asti voittamalla seitsemännen peräkkäisen ottelunsa. Tällä kertaa helvetiläiset eivät kuitenkaan selvittäneet peliä 60 minuutissa. Kolmen erän jälkeen he olivat tasatilanteessa 3-3 Saksan kanssa, mutta jatkoajalla he menivät rangaistuspotkukilpailussa 2-0-johtoon ja voittivat lopulta 4-3, mikä toi kaksi pistettä (20 pistettä seitsemässä ottelussa).

Tampereella pelatussa B-lohkossa varma 4:2-vierasvoitto Norjasta toi Team USA:lle nousun puolivälieriin. Turnausisäntä Suomi oli ryhmän paras 19 pisteellä ennen Ruotsia 18 pisteellä.

Neljännesvälierissä pelataan (torstaina 26. toukokuuta): Sveitsi – USA, Ruotsi – Kanada, Suomi – Slovakia ja Saksa – Tšekki.

Jokaisen ryhmän viimeiset joukkueet eli Italia ja Iso-Britannia on pudotettu alemmalle sarjatasolle eli 1A-divisioonaan. Ne ovat Puolan vastustajia tässä luokassa MM-kisoissa ensi vuonna.

Hyökkääjämaiden eli Venäjän ja Valko-Venäjän joukkueet on suljettu pois vuoden 2022 MM-kisoista.